Američan předstíral smrt při nehodě letadla, dostal čtyři roky vězení

Floridský soud poslal ve čtvrtek na 51 měsíců za mříže osmatřicetiletého Marcuse Schrenkera, který předstíral svoji smrt, aby nemusel platit dluhy. Američan záměrně zničil letadlo, kvůli čemuž musela být zbytečně zahájena pátrací akce, informuje americká televize CNN.

Soud také Schrenkerovi nařídil zaplatit záchranné službě více než 34 tisíc dolarů náhrady, dalších více než 871 tisíc dolarů dostane společnost Harley-Davidson Credit Corp., které letadlo patřilo.

Schrenkera vyšetřovala policie státu Indiana kvůli podezření ze zpronevěry peněz investorů jeho tří společností.

Schrenker 11. ledna vzlétl z letiště v Andersonu v Indianě v letadle Piper PA46 a údajně mířil do Destinu na Floridě. Když přelétal nad Alabamou, kontaktoval letecké dispečery a oznámil jim, že se rozbilo přední sklo jeho letadla a střepy ho poranily tak, že silně krvácí.

Schrenker pak upravil svůj kurz a zamířil na Harpersville v Alabamě, kde si v jednom skladišti ukryl motocykl. Nad nedalekým městem Childersburg Schrenker vyskočil z letadla. Záchranná služba později objevila strom s polámanými větvemi a padák se sériovým číslem odpovídajícím Schrenkerovu letadlu.

Záchranné služby vyslaly na pátrání po letadle dvě helikoptéry pro případ, že by spadlo na zemi, a dvě lodě, kdyby stroj havaroval nad mořem. Mezitím dvě stíhačky F-15 lokalizovaly polohu letadla a pronásledovaly ho až do jeho pádu u řeky Blackwater v East Miltonu, kde jen o několik set metrů minulo osídlenou oblast. Piloti stíhaček informovali, že přední sklo letadla je neporušené, dveře otevřené a letadlo je řízené autopilotem.

Vyšetřovatelé později potvrdili, že sklo je neporušené a uvnitř letadla nebyla nalezena krev.

Schrenker mezitím odjel z Harpersvillu na motorce do kempinku na Floridě, kde byl zatčen na základě obvinění vznesených v Indianě.

Když ho policie objevila, Schrenker krvácel z ran na zápěstí, protože se pravděpodobně pokusil o sebevraždu. Okamžitě byl převezen do nemocnice.

Po prozkoumání Schrenkerova počítače policie zjistila, že muž na internetu hledal informace o skocích z letadla a otevření padáku.

Schrenker i při výsleších trval na své verzi s rozbitým sklem, po předložení důkazů se však přiznal.

Zdroj: MEDIAFAX

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..