Nedůvěryhodné chatovací stránky 1to1chat.cz

logo 1to1chat.czNa základě našeho monitoringu inzerce jsme objevili chatovací – seznamovací server, na první pohled slibující zdánlivě jednoduchou možnost flirtu pro muže i ženy. Server vzbuzuje dojem, že na něm lze buď zdarma on-line chatovat (diskutovat s dalšími právě připojenými návštěvníky), nebo si ze svého mobilu SMSkovat s ostatními zájemci o kontakt. Jen mírně zkušenému oku se však stačí podívat na fotografie „uživatelek“ a odhalí, že většina z nich jsou falešné, jasně neodpovídající uváděnému věku, ani popisu (boubelka a pod.). Jména uživatelek jsou jasně vygenerována nějakým automatem z českého kalendáře, žádné jméno se neopakuje a hodně mladých žen i dívek se údajně jmenuje tak, jak se u nás už skoro nikdo přinejmenším 20 let nepojmenovává.

Podrobnější pohled po kliknutí na zcela nesmyslný odkaz „Zákoník práce“ pak prozradí, že provozovatelem je možná jakási kyperská firma (chybí jakékoliv identifikační číslo), která podle svých kostrbatou češtinou uváděných rádoby „pravidel“ vůbec za nic neručí a kdyby ji někdo náhodou chtěl žalovat např. za zneužití svých osobních údajů, tak se musí soudit ve městě Birmingham. Provozovatel však nesdělil, v jakém státě na světě toto jím zmiňované město leží. Myslel americký Birmingham, nebo ten ve Velké Británii?

[flagallery gid=2 name=“Galerie“]

Klikněte na SL pro Slideshow (automatické prohlížení), nebo FS pro FullScreen (zobrazení přes celý displej).

Až z nenápadného a nesmyslného odkazu „Zákoník práce“ se důsledný návštěvník dočte, že ho server 1to1chat,cz bude v podstatě bez možnosti odvolání spamovat možná až do zrušení SIM karty neustálým zasíláním žádostí o chat. Jenže když na takovou žádost odpovíte, tak nikoliv na mobil potencionální přítelkyně či přítele, ale na draze placené telefonní číslo (tzv. Premium SMS)!

Z falešných fotografií uživatelek lze usoudit, že jestli už s vámi vůbec někdo bude „chatovat“, tak v lepším případě nějaká serverem najatá Češka, v horším případě jen automat naplněný frázemi o lásce a sexu. Některé fotografie vypadají reálně, to už možná bude pár naivek, co serveru 1to1chat.cz naletělo, pár textů zase ukazuje na prostitutky, které by se za pomocí serveru 1to1chat.cz mohly pokoušet hledat své zákazníky.

Většině našich čtenářů již výše uvedené skutečnosti věřím stačí k rozhodnutí, jestli podobnému serveru svěří své jméno, věk, pohlaví a číslo mobilního telefonu.


Komu to ještě připadá málo připomínáme, že dříve než někomu cizímu svěříte svůj e-mail, či dokonce osobní údaje, je nutné se podívat na jméno provozovatele serveru a podmínky použití. Jako varovný příklad velmi podezřelých podmínek použití přikládáme níže uvedený text, převzatý BEZ ÚPRAV pravopisu z webových stránek 1to1chat.cz. Už jen začátek je skutečně vypovídající, místo „podmínky použití“ provozovatelé použili pro tyto potřeby naprosto nesmyslný překlad „Zakoník práce“ ;-).



Zakoník práce – Všeobecné obchodní podmínky pro zákazníky ( uživatelé ) 1to1chat.cz

1. Zakoník práce – Všeobecné obchodní podmínky pro zákazníky ( uživatelé )
Všeobecné obchodní podmínky užití webové stránky 1to1chat.cz potvrzuje uživatel automaticky, když jeho věk dosáhne 18 let. Rovněž užitím webove stránky 1to1chat.cz potvrzuje, že tyto obchodní podmínky četl, rozuměl jim a zcela a neomezeně s nimi souhlasí. Skrz užití webové stránky 1to1chat.cz vzniká mezi Mobile Publishing Ltd. a konečným zákazníkem smlouva. Tato smlouva může být bez udání důvodu oběma stranami vypovězena.

2. Popis portálu ( vstupní brány )
Mobile Publishing Ltd. dává uživateli/ konečnému zákazníkovi k dispozici portál/ webovou stránku, která slouží k užití Premium – SMS na pobavení. Po odpojení následuje kontrola každé kontaktní zprávy. Za obsah nebo správnost zprávy nebude a nemůže být ručeno.

3. Výpověď
Smlouva muže být výhradně vypovězena poštou nebo emailem. K tomu slouží tato adresa :
AM-Services
P.O.Box 27266
1643 Nicosia
Cyprus
per E-Mail: ongoing_support@1to1chat.cz
Výpověď musí obsahovat údaje o mobilním čísle. Poskytovatel služby nepřebírá žádná ručení nebo zodpovědnost za prodlevu neobdržené, neplatné nebo ztracené výpovědi, která byla zaslána poštou a nebo emailem.

4. Oznamovací povinnost
Každý člen je zodpovědný za správnost svých údajů, jako i mobilního čísla a emailové adresy. Každý člen se zavazuje změny, které se týkají mobilního čísla nebo emailové adresy, neprodleně a bez prodlevy zdělit společnosti.
Kdyby měla vzniknout škoda díky nesprávnému nebo změněnému mobilnímu číslu či emailové adrese, které mohlo být zabráněno přihlašením změny emailové adresy či mobilního čísla, je to porušení povinnosti člena, nese-li člen celkovou odpovědnost a ručení. Ze strany Mobile Publishing Ltd. je tato odpovědnost a ručení vyloučeno.

5. Náklady
Stanovení profilu je zdarma. Za poslané SMS vzniká uživateli mobilu max. PREIS/SMS za podmínky užití. První setkaní se systémem je zdarma a na to budou konečnému zákazníkovi zasílany ve formě SMS různé telefonní kontakty resp. návrhy na Chat, které jsou také zdarma. Náklady vznikají v moment, ve kterém uživatel/zákazník odpoví na přijatou SMS ze svého mobilního telefonu nebo když vloží číslo příjemnce jako zkracenou volbu. Tyto náklady budou odečteny jako příslušná SMS zpráva. Pro animaci Chat – systému budou Mobile Publishing Ltd. vloženi průvodci, kteří povedou zábavu/animaci s uživateli Chatu. Příslušný uživatelský profil průvodce nedisponuje žádnými zvláštními znaky. Muži se mohou vydávat za ženy a ženy za muže. Za zadaný text si konečný zákazník zodpovídá sám. Poskytovatel služby má neomezené právo, pochybné texty vymazat. Dále si poskytovatel vymezuje právo, buď uživatelům přístup do systému odepřít nebo ho z něho vyloučit. Za rušení telefonní sítě nebo Internetu poskytovatel služby není zodpovědný a ani za ni neručí. Uživatel ocení, že všechna data, která se vztahují na jeho osobu, jsou dána do paměti po dobu zákonné lhůty.

6. Záruka
Mobile Publishing Ltd. neručí za ztráty výkonu, chyby, poruchy, přerušení, vymazání, vady, zpožděné doručení, výpadek spojení, krádeže, zničení, neautorizovaný přístup, manipulace nebo užití záznamu buď jako porušení smlouvy, nedbalost nebo v každém jiném případě.

7. Ochrana dat
Uživatel zplnomocňuje Mobile Publishing Ltd. k uložení osobních, zúčtovacích, chatových a správních resp. přístupových dat. Uvnitř systému jsou tyto data dána jen k výpisu nebo k dispozici partnerům anonymní formou. Tyto informace nesmějí být poskytnuty neoprávněné osobě. Platné jsou právní předpisy o ochraně dat a telekomunikačním tajemství.

8. Soudní příslušnost
V případě právních sporu bude sjednáno sídlo soudu v Birmingham. Právní platnost vyloučení záruky. Toto vyloučení záruky je pokládáno za část internetové nabídky, ze které je na této stránce poukázáno. Pokud by části nebo jednotlivě formulované texty platného právního stavu neměli být kompletní, zustanou zbylé části dokumentu ve svém obsahu a platnosti nedotčené.

AM-Services
P.O.Box 27266
1643 Nicosia
Cyprus
per E-Mail: ongoing_support@1to1chat.cz


Naletěli jste už podobnému serveru, který zneužil vaše osobní údaje? Nebo jste si díky serveru 1to1chat.cz našli reálně existujícího přítele či přítelkyni?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..